sunnuntai, 6. heinäkuu 2008
vietimme tyttären syntymäpäiväjuhlia sukulaisten kesken. Leivontakärpänen puraisi pitkästä aikaa..
Raparperikeikaus uunissa...
ja
kääntöliike, kas näin.
Raparperikeikaus
n.7 dl raparperikuutioita
2 dl ruokokidesokeria
n. 1 dl sulatettua margariinia
taikina:
200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
Voitele kakkuvuoka sulalla rasvalla, myös reunat. Jätä loppu rasva vuoan pohjalle. Ripottele päälle kidesokeri sekä raparperipalat. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen taikinan sekaan. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan ja lisää seos taikinaan pienissä erissä. Älä vatkaa taikinaa likaa, ettei se sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hetki ennen kumoamista. Nauti mieluiten hieman lämpimä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Vadelmamuffinssit.
Sipuli-parika-juustopiiras
Maailman helpoimmat mansikkaleivokset (paistettua lehtitaikinaa, välissä kermavaahtoa ja mansikikoita)
Hyydytetty Daim-valkosuklaakakku (Unelmakakut -kirjasta;
Ulla Svensk)
Kaikki maistuu parhaalta hyvässä seurassa ja sitä riitti tänään. Kiitos ihanille sukulaisillemme!
Kommentit