Lapset saivat joululahjoiksi myös kirjoja. Murkku ei ole kovin innokas lukija, keskimmäinen lukee paljon ja nuorin ihan hirmuisesti (enimmäkseen hevosaiheista, heppahullu kun on). Vanhimman hyllystä nappasin siis kovin kehutun fantasiasarjan ensimmäisen osan: Septimus Heap - Magiaa (Angie Sage). Kirjalla on myös kiinnostuneille (lähinnä varmaan lapset/nuoret) nettisivusto peleineen: http://www.septimusheap.com/

Alkumetreillä sanoisin, että aika perusfantasiaa velhoineen. Ehkä vähän Harry Potter -tyyliin (Pottereista meillä tykkää murkkukin). Laitan arvostelun tänne, kunhan saan kirjan loppuun.

Keskimmäinen sai joululahjaksi (minulta) Douglan Adamsin Linnunrata-sarjan samoissa kansissa kaikki trilogian (!) 5 (!) osaa. ;-). Osan niistä olen lapsena lukenut, mutta ajattelin tuon pläjäyksen myös lukaista jossain vaiheessa. Saattaa kyllä mennä kesälomaan...(Linnunrata-tietokanta suomeksi)

" Eräs teoria väittää, että jos joku joskus keksii täsmälleen mikä on maailmankaikkeuden tehtävä ja miksi se on olemassa, se siinä samassa katoaa ja tilalle tulee jotain vielä kummallisempaa ja käsittämättömämpää.

  Erään toisen teorian mukaan näin on jo käynyt."

 >